Prednosti ninic in blazinic

Večina otrok starih med enim in šestim letom si izbere svoj najljubši predmet, ki jih spremlja povsod. Psihologi razlagajo, da je to običajno prehodni predmet, ki predstavlja povezavo med notranjim in zunanjim svetom otroka in ima zanj veliko čustveno vrednost.

Za otroke je izbrani predmet prijatelj, ki jih zna poslušati ali se z njimi pogovarjati, ne glede na to, kje je. Lahko služi tudi kot izhod njihovih občutkov in čustev, ki jih sicer z besedami ni mogoče izraziti.

Številne raziskave so pokazale,
da izbrani predmet, ki je običajno mehka igrača, pozitivno vpliva na razvoj otroka.

Prednosti mehkih igrač za dojenčke


Dojenčki se radi dotikajo in čutijo nove teksture. Mehke igrače jim tako omogočajo razvoj senzoričnih sposobnosti ter spodbujajo socialno in čustveno rast. Za njih so popoln način za raziskovanje, saj že zelo zgodaj začnejo dojemati različne barve, velikosti in teksture sveta okoli sebe.

Mehke igrače lahko dojenčkom dajo občutek pomirjenosti in domačnosti. Če se znajdejo v stresnih situacijah, jim lahko najljubša igrača pomaga pri iskanju tolažbe.

Mehke igrače so pomembne tudi pri razvoju socialnih veščinrazvoju jezikovnih in komunikacijskih sposobnosti. Pomagajo jim, da se zlahka poglobijo v igro pretvarjanja. Igra pretvarjanja jih spodbuja, da se pogovarjajo z drugimi ljudmi, s čimer so postavljeni temelji za učenje pisanja in branja v bližnji prihodnosti.

Mehke igrače spodbujajo dojenčke, da skrbijo za druge ljudi in cenijo pristnost odnosov. Pomaga jim razumeti pomen empatije in sočutja ter zadovoljiti svojo potrebo po negovanju drugih ljudi.

Naši »dojenčkom prijazni« favoriti so naše simpatične ninice.

Prednosti mehkih igrač za malčke


Prednosti mehkih igrač za malčke so neprecenljive. Mehka igrača nudi udobje in varnost, ki si jo otroci želijo ko so utrujeni ali se soočajo z novo spremembo ali situacijo. Malčkova najljubša igrača lahko pomaga tudi pri ločitveni tesnobi in selitvi iz posteljice v otroško posteljico.

Malčki pogosto uporabljajo mehke igrače za projeciranje lastnih čustev. Pomagajo jim pri učenju novih veščin z igranjem vlog – npr. če želite, da se naučijo ščetkati zobe, jim lahko pokažete, kako se to počne, in jim omogočite, da ponovijo postopek s ščetkanjem zob svoje najljubše igrače.

Naše najljubše mehke igrače za otroke so naše blazinice.

Starejši in veliki otroci


Prednosti mehkih igrač ne veljajo le za dojenčke in malčke. Študije so pokazale, da bližina mehke igrače lahko pomaga ublažiti tesnobo. Dotik, ki posnema človeško interakcijo, kot je crkljanje mehke igrače, bi lahko bil koristen dodatek pri zdravljenju nizke samozavesti, depresije in anksioznosti.

Vez, ki jo sklenemo z našo najljubšo igračo je vseživljenjsko prijateljstvo in veliko bolj globoko in kompleksno, kot se zdi na prvi pogled.

Še vedno imate svojega teddyja iz otroštva? Kakšnih spominov se spominjate na svojo prvo mehko igračo? Radi bi slišali vašo zgodbo!